torsdag 29 maj 2014

Ashwagandha pulver hjälper dig mot en bättre hälsa

”Doften av häst” - ökar den sexuella styrkan!

Ashwagandha betyder ungefär ”doftar som häst” vilket man snabbt blir varse när man kommer i kontakt med örten i pulviriserad form. Men namnet ger också en referens till att dom som tar den får samma lust som en häst. Örten har i Indien använts för alla typer av sexuella problem under tusentals år. En anledning till att örten fungerar på driften tros antagligen bero på de avslappnande egenskaperna, precis på samma sätt som alkohol har en hämningssläppande effekt.

Ashwagnadha ett nervlugnande medel?

Örten har under mycket lång tid, antagligen tusentals år använts som ett lugnande medel mot ett antal spänningstillstånd, så som depression och ångest. På senare år har det forskats en hel del på örten och man har hittat bevis för att Ashwagandha bidrar med ett ökat lugn genom att stimulera GABA receptorerna och sänka blodtrycket vilket tillsammans bidrar till ett ökat välbefinnade. Ett antal studier har slagit fast att Ashwagandha fungerar lika bra som receptbelagda läkemedel som Xanor och Valium.

Adaptogena egenskaper

Örten anses vara adaptogen precis som Ginseng och reglerar kroppens brister. Ashwagandha eller Indisk Ginseng som den också kallas, stärker den allmänna fysiken och personer som tar örten har visat på en ökad fysisk styrka och uthållighet.

Det finns massor av stöd för att Ashwagandha är till hjälp vid problem i det kognitiva funktionerna hos människor, man har sett att testpersoner har lättare att lära och ett större lugn. Det avstressande aspekterna från örten, kan säkert delvis förklara varför inlärningen ökar. ADD och ADHD är ju båda störningar i uppmärksamhet och stress nivåer, vilket har gjort att Ashwagandha har blivit jkänt för att kunna lindra dessa problem på ett liknade sätt som t.ex. Concerta och Strattera.

Eventuella biverkningar av Ashwagandha

Det finns rapporter som säger att Ashwagandha kan vara abortframkallande, därför ska gravida avhålla sig för att ta växten. En del är också känsliga för örten och kan må illa vid en för hög konsumtion, skulle det inträffa så minskar man doseringen till en mer passande dos. Utöver det verkar inte Ashwagandha vara toxiskt.

  • Det finns stöd för att örten kan höja fertilliteten hos män
  • Är utmärkt vid artros då en den är inflammationshämmande.
  • Ashwagandha löser stress och oro genom att påverkar GABA-receptorerna.
  • Förbättrar immunsystemet, vilket gör det lättare för kroppen att bekämpa sjukdomar.
  • Örten sänker effektivt blodtrycket.
  • Ashwagandha kan vara intressant för behandling av typ 2-diabetes eftersom blodsockernivåer och kolesterol sänks.
  • Kan vara bra vid Alzheimers då studier har visat att örten skyddar hjärnan.
Köp ashwagandha pulver i Sverige och dra nytta av örtens stärkande egenskaper, mot social ångest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar